К основному контенту

Перший раз у другий клас!

 


Перше вересня все ближче,
З кожним роком йдемо вище.
Хоч і важко, та дарма,
Бо без праці знань нема.
Котик радо позирає
Та запрошення чекає.
Навіть гусінь-черв’ячок
Всіх вітає діточок!

1 вересня, початок навчального року, День знань – це свято може мати різну дату і називатися по-різному залежно від країни. І так цікаво дізнатися, які є традиції свята Першого дзвоника у інших.

Початок навчального року в США

              Школи США можуть вибрати день початку навчального року в рамках встановленого періоду – з середини серпня до середини вересня. У перший день школи ви не зустрінете школярів в формі. Джинси, футболка, кросівки, улюблена зачіска (навіть з профарбованими кольоровими пасмами) – дитина йде в школу у вільному стилі. Святкова лінійка з першим дзвінком – цієї традиції в американських школах немає.

             Поширене в США home schooling – домашнє навчання, тому не всі першокласники поспішають в школу в цей день. Це може бути цілком здорова дитина, але батьки вирішують не відправляти її до школу. Навчання дитини вдома найчастіше стає турботою батьків, а не репетиторів. Для організації домашнього навчання батьки подають програму навчання дитини в відповідну інстанцію. Туди ж вони будуть зобов’язані здавати звіти про успіхи дитини в навчанні.

Початок навчального року в Ізраїлі

             В Ізраїлі перший день навчання – 1 вересня. Але у ізраїльських школярів іноді вереснень сповнений вихідних. Святкова лінійка проходить під час другого уроку. Але діти приходять в школу на перший урок о 8:15 і знайомляться, спілкуються зі своїми однокласниками. На лінійці щороку можна спостерігати політ куль в небі. Діти пишуть на повітряних кульках свої побажання і відпускають їх в небо. Ізраїльські школярі зазвичай носять футболку з емблемою школи. У будні дні вона може бути будь-якого кольору, а в свято – тільки біла. У прохолодну погоду діти надягають фірмові светри.

Початок навчального року в Німеччині

              У Німеччині, як і в США, немає єдиного дня початку занять. В одних районах Німеччини навчальний рік може початися в серпні, в інших – у вересні. Єдиної вікової норми теж не встановлено. Можна віддати дитину в школу в 5 або в 6 років – як тільки дитина буде готовою. Готовності дитини німці приділяють велику увагу. У перший навчальний рік німецькі школярі приходять в 1 клас з пакетом першокласника. Ця традиція має коріння з початку XIX століття. Перед відкриттям пакету обов’язкові фото на пам’ять. Раніше пакет першокласника наповнювали солодким. Сьогодні заради здоров’я дітей його наповнюють канцелярським приладдям, іграшками і навіть книгами. Ну, звичайно, є і невеликий солодкий сюрприз. Попередньо пакет клеять самі діти, а наповнюють його батьки. Перший день в школі Німеччини зазвичай святковий. Може проводитися богослужіння, екскурсія в 3-4 класи для першокласників. Обов’язковий урочистий момент – святковий вихід нових учнів в супроводі класного керівника в класи із загального залу.

Початок навчального року в Японії

             1 день навчального року в Японії, як правило, припадає на 1 квітня. Японські першокласники приходять в школу ошатними. Святкова лінійка проводиться тільки для першокласників в актовому залі. Їх вітають вчителі, вирішують організаційні питання з батьками, і в I половині дня діти йдуть додому. Потім у першокласників і батьків є тиждень на підготовку до школи. І вже через тиждень, в школу йдуть всі школярі. Обов’язкова шкільна форма зазвичай тільки в приватних школах. А для звичайної школи може бути досить якогось характерного головного убору. Для дівчаток це може бути панамка, а для хлопчиків – кепка. Неодмінно на них буде емблема школи.

Отже, кожна країна по-різному ставиться і організовує початок навчального року. Відзначимо дати початку року для деяких інших країн:

* Чехія, Білорусія і Прибалтика – 1 сентября;

* Італія посилання – 1 жовтня;

* Швеція – 15 серпня;

* Греція – 12 серпня;

* Австралія – ​​1 лютого.

У Франції та Іспанії немає єдиного чіткого терміну для початку навчального року.

1 вересня – Африканські країни

            Наприклад, в африканських країнах починають навчання в дуже ранньому віці. Як правило, в 4 роки діти вже йдуть в перший клас! Але перш, ніж стати повноправним школярем, дитина проходить співбесіду, на якій оцінюється рівень її знань і підготовленості. Якщо ж малюк не знає букв, то в школу його не беруть. Щоб підвищити шанси дитини на вступ до школи, його заздалегідь віддають в підготовчу студію. Там проводяться заняття в ігровій формі для дітей від трьох років. На жаль, далеко не всі діти отримують освіту, так як в африканських країнах воно не є обов’язковим.

1 вересня – Південна Корея

              День знань в Південній Кореї, відзначають в березні. Діти вступають до школи у вісім років і при цьому складають вступний іспит. Ті, хто здасть його краще, мають право обрати навчальний заклад на свій розсуд, інші ж – за розподілом. Саме тому батьки, які бажають віддати дитину в елітну школу, активно з нею займаються, починаючи з 5-6 річного віку.

1 вересня – Норвегія

               У Норвегії навчальний рік починається в кінці квітня. У перший клас діти йдуть, починаючи з шестирічного віку. Особливістю норвезьких шкіл є відсутність їдалень та шкільного харчування. Тільки наймолодшим видають йогурти і сік, і то далеко не у всіх школах. Традиційно школяр приносить з дому класичні бутерброди, яблуко і пачку з соком або холодним чаєм.

1 вересня – Чехія

               Як і у нас, в Чехії, День знань відзначають першого вересня, а вік дитини, яка йтиме до першого класу – шість років. При цьому від першокласників не потрібно ніяких особливих знань і навичок. Читати і писати зовсім не обов’язково – всьому навчать в початковій школі. Обов’язковою є бесіда з психологом, в процесі якої буде зроблено висновок про емоційну готовність дитини до шкільних навантажень.

1 вересня – Індія

              Незвичайну для нас дату для початку навчального року обрали в Індії. Дітки йдуть в школу 1 червня. Причому в Індії не прийнято бурхливо відзначати День знань: немає ні квітів, ні музики, як і  білих бантиків. Зате з ранніх років діткам прищеплюють любов до праці і рукоділля. В індійських школах є спеціальні майстерні з ткацькими верстатами, і кожен школяр повинен здати свою «норму» власноруч витканого полотна! Гроші від продажу тканини йдуть на потреби школи.

Наскільки це добре мати встановлений День знань – судити працівникам освіти. Але як же прекрасно бачити школярів всієї країни у святковій формі, з букетами квітів, з батьками за руку, що йдуть в школу на своє перше шкільне свято року.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Правила поведінки на воді

 Наша тітонька Сова розповість вам про найважливіші правила поведінки на воді!

Пожежа!

  Щорічно внаслідок пожеж гине та страждає значна кількість людей. На дим і попіл перетворюються цінності на мільярди гривень. Якщо виникла пожежа - рахунок часу йде на секунди. Не панікуйте та остерігайтеся: високої температури, задимленості та загазованості, обвалу конструкцій будинків і споруд, вибухів технологічного обладнання і приладів, падіння обгорілих дерев і провалів. Знайте де знаходяться засоби пожежегасіння та вмійте ними користуватися. Заходи щодо рятування потерпілих з будинків, які горять, та під час гасіння пожежі перед тим, як увійти в приміщення, що горить, накрийтеся мокрою ковдрою, будь-яким одягом чи щільною тканиною; відкривайте обережно двері в задимлене приміщення, щоб уникнути посилення пожежі від великого притоку свіжого повітря; в сильно задимленому приміщенні рухайтесь поповзом або пригинаючись; для захисту від чадного газу необхідно дихати через зволожену тканину; у першу чергу рятуйте дітей, інвалідів та старих людей; пам'ятайте, що маленькі діти від

Декларація Відповідальності Людини

  Працюючи на світовому рівні як член Наглядової ради Міжнародної академії мистецтва та науки ще на початку 2010-х Богдан Гаврилишин дійшов висновку, що світ не є здоровий і що для того, щоб змінити ситуацію, потрібно брати на себе відповідальність на всіх рівнях. У 2014 році пан Богдан створив Декларацію відповідальності людини, яка складається з 15 пунктів.   1.  Говори правду , будь чесним, дій згідно з моральними та етичними принципами.     2.  Підтримуй своє здоров’я  у якнайкращому стані, щоб не обтяжувати суспільство витратами на твоє лікування.     3.  Вчися ,  розвивай свої таланти ,  здібності , навички протягом усього життя, щоб бути корисною частиною суспільства.     4.  Стався до інших  так, як би ти хотів, щоб ставились до тебе.     5.  Будь вільною людиною , тобто будь сам суддею того, що є правда, а що ні, що є добре, а що зле. Водночас продовжуй    випробовувати свій розсудок, щоб впевнитись, що він відповідає моральним та етичним принципам.     6.  Прагни до гармонії